Türkiye'nin en açıklayıcı ve kaliteli Notebook yedek parça web sitesidir.

Sanırım bilmediğim bir başlığı ekledim buraya, neyse canım öenmli olan ofseti bilmek değil uygulamaktır.Bilmememden daha normal birşey olamazdı zaten ben matbaacı felan değilim ne bileyim ofset baskı neymiş.Bakın ben bir revizyonistim bunun için revizyon matbaayı arkama aldım googleye önümü döndüm gidiyorum.Hayırlısı neyse o olsun ama şan itibariyle üçüncü sıradayız acaba diyorum birinci olabilrmiyiz?


Olursak ne zaman oluruz, gibi düşünceler geçiyor aklımdan zaten receaizade mahmudu ekremde öyle söylememiş mi ? "ofset baskı ile teneke baskı birbirine çok benzer" diye.Yani bunlar birbirine ne kadar benizoyrsa kuşe kağıt ile muşe kağıtta aynı öelliktedirler.Matbaa ile ofset baskıyı ilişkilendirir isek, canımın sıkıldığını görür ve bunun nihayetinde siteden çıkış yaptığımı görürsünüz.İyi günler dilerim kendinize iyi bakın.

Daha önceki matbaacılık aşamaları yazımda kitap yazımındaki ilk aşamaları anlatmıştım şimdi ise devamı nitelğinde bir yazı yayımlayacağım.Ve bu bölümde sayfanın şeffaf görünümü yani filmi anlatacağım.Evet başlıyoruz lütfen takip ediniz çünkü özgün ve kaliteli bir yazıdır kendisi.


Film: Tasarımdan geçtikten sonra dizgisi ve diğer detayları hazırlanmış temanın şimdi ise baskı zamanı gelmiştir. Baskıya geçmeden önce tüm sayfaların baskısı göden geçirilmelidir.Bunun için ise matbaadaki kalıplarıyla beraber gözden geçirilir. Baskı kalıbının hazırlamak için ise tüm sayfaların şeffaf görünümü gereklidir.İşte bu olaya film diyoruz ve fotoğraf yani grafik görselliği bulunmayan kalıplara aydınger adını veriyoruz.Şimdi ise sıra çıkışa geldi, çıkış için şeffaf kaıtlarımızın yazıcıdan ters görüntüsünü almak gerekir.Bundan sonra ise mantoj kısmı geldi, diğer yazımda ise bundan bahsederim belki.Kalın sağlıcakla sayın revizyonistler.


Şimdi ise yarışmanın durumundan bahsedelim, şuan itibariyle üçüncü sırayız ama neden birinci olmadığımızı anlayamıyorum.Revizyon ile organize matbaacılık brnckvvtmllttrhaberi kelimmesini googlede aradığımız zaman sitemizin üçüncü ilk 2 sitenin arkasından geldiğii görürsünüz.

matbaacılık kitap aşamalarıMerhabalar size bugün matbaacılıkta bir kitabın oluşumunu anlatacağım fakat tümünü değilde bir kısmını.Kitabın tasarımı ve diğer özellikleri belirlendikten sonra revizyon matbaa tarafından geleneksel olarak bilinen işlemler oluşturuluyor.İşte o örnekler;


Taslak çalışması : Kitabın boyut özellikler,, kullanılacak kağıt türü, renk değerleri vb. özellikler belirlendikten sonra, kitaba girecek yazılı ve görsel unsurların sırasını, yerini belirten ve tipo grafik öğelerin kullanımına ilişkin (yazı puntosu, karakteri) fikir verecek bir çalışma yapılır. Bu yapılacak ön çalışma tabiiki işin başlangıcı bile değildir fakat bu çalışmalar kitabın en temel taşlarını oluşturur.Kağıt özellikleri olsun, boyutları olsun hep önemlidir.


Dizgi,tashih, grafık : Taslak çalışması işleminden geçmiş olan bir kitabın şimdi oluşturulacak ortamında düzenlemesi gerekir.Bunun için bilgisayarlar ile kitabın içeriği dil bilgisi kuralları ile düzenlenerek hazır hale getirilmesi işlemine dizgi diyoruz. Dizgi işlemi bittikten sonra yapılması gereken görsel çalışmalar (fotoğraf, resim, renk vb.) belli ilkeler belirlenerek görsellik katılması işini ise grafik tasarım adını veriyoruz. Tasarım işinden geçtikten sonra grafike eklendikten sonra kitap sistemden geçirilierek hatlarını vs. düzeltilerek hazır hale getirme işine ise tashih ismini veriyoruz. Tashih bölümünde ise müşteri veya müşterilerin fikirleri göz önüne alınarak belirli düzenlemeler yapılır bunun için ise tabiiki bilgisayar ortamı kullanılır ve organize matbaacılık yapılır.


Ne uzun yazı girdim ama değil mi ? İşte revizyon şirketide aynı özellik ve kriterleri kullanarak insanlara hizmet veriyor.Eğer sizde kitap bastırmak istiyorsanız lütfen tıklayınız.Buyrun link; Revizyon.com.tr ile organize matbaacılık, hadi kolay gelsin site bak üçüncü sıradasın bu yazıdan sonra ikinci sıra sana yakışır.

Yahu bu ne saçmalıktır google soruyorum sana bizim site ingilizce mi ? Yoksa çince mi? Gelmiş bize "Bu sayfayı çevirin" etkisi uyguluyorsun.Kafamı bozma rest çekerim sana, bitiririm len seni.Bak google kafam bozulursa biliyosun neler yaparım sana; boks, yüzüne tükürürüm, ağzına şeker doldururum yaparımda yaparım.Yahu unutma biz Türk sitesiyiz ve bulunduğumuz ülke TÜRKİYE anlandın mı beni yoksa resimlemi anlatayım kendimi ? Anlatıyorum iyi dinle yoksa olacaklar benden değil, anlıyormusun.


matbaacılıkAnlaşılıyorki sen bunu anlamayacaksın nede olsa geri zekalısın.Biz sana ne diyoruz bir işimizi matbaacılık ile yapıyor ve evimize para götürüyoruz ama sen bizim bir revizyon sitesi olduğumuzu utanmadan unutuyorsun ve bizi ezik duruma düşürüyorsun ayıp değil mi ? Bak resimdede görülüyor organize olarak matbaacılık yaptığımız sitemde içerdiğim Türkçe yazılara karşın sen bizi TÜRKİYE'den göstermiyorsun.Yahu insanda biraz gurur olur, utanma olur neyse senle ters düşmeyelim.


Bak bir daha demem anahtar kelimelerde en ufak bir yanlışını görürsem karışmam ona göre ayağını denk al.Sonuç olarak biz bir google sitesiyiz ve seni seviyoruz ama sen bize yanlış yapıyorsun haberin olsun başkada birşey demiyorum ve sitede ufak bir kaç değişiklik yapıyorum kal sağlıcakla.


Çıkmadan sana bir iki liste yapayım hadi yine iyisin.Bak işte o liste;

  • Revizyon
  • Matbaacılık
  • Brnckvvtmlltthaberi
  • Organize Matbaacılık

  • Hadi kal sağlıcakla bir dahaki sefere birinci olman dileğiyle kendine iyi bakarmısın.(Kibar olalım.)

    Merhablar, siz matbaacılık filmini izlediniz mi ? İzlemediyseniz buyrun fırsat izletin.Bakın herkese yapmam bu kıyağı bölüm bölüm izleyebileceğiniz filmde; broşür, kartvizit, baskı ve matbaalar görebilrsiniz.Buyrun izleyin;



    Matbaacılık - Bölüm Tanıtımı sitesi başarılar diler.

    Başlık saçma olabilir ama sorun yok sonuçta hepimiz seo yapmaya çalışıyoruz.Arkadaşlar bugün bir matbaaya gittim dedim ki : "Merhaba, ben kartvizit yaptırmak istiyorum bilgi verirseniz sevinirim." Neyse eleman çok sempatik birisi idi hemen bilgilendirme yaptı, tasarımları gösterdi.Bende buna sevindim ve aralarında güzel bir tane beğendim.


    Neyse özelliklerini belirledikten sonra matbaacıdan çıktım.Direk revizyon matbaacılık mekanına uğradım.Dedim ki : "Merhaba, ben katalog yaptıracağım bilgi alıp katolag yaptırmak istiyorum. " Gerçektende çok anlayışlı elemanların bulunduğu revizyon matbaacılık hemen yardım etti ve güzel bir katalog seçimi yaptım ve çıktım.


    Tam bu arada aklıma daha güzel bir fikir geldi ve başka bir organize olarak matbaacılık yapan bir şirkete gittim.Sordum, üzerine brnckvvtmllttrhaberi yazabileceğiniz 100 karviziti yaptırmak istiyorum ne kadar olur.Verilen cevap 50 TL'ye burakırız.Bende sinirlendim çıktım dükkandan ve gittim revizyon.com.tr'ye orada 25 TL'ye yapacaklarını öğrendiğim zaman anladımki kalite ve ucuzluğun adresi revizyon matbaaclıkmış.


    Yazıyı okumuşsunuz okumasınaya ne dediğimi anlamamışsınızdır.Zaten anlamanız biraz zor çünkü bunların hepsi tamamen hayal ürünüdür.Neyse yahu siz bizi takip edin çünkü biz bir matbaacılık lideri revizyon matbaacılığız.


    Bu arada yarışmada üçüncü sırayız ve bizi takip etmek için google'yi kullamanız yeterli olacaktır.Umarım birinci bitiririz her ne kadar tıklanıyor ve tıklatıyorsak, görüşmek üzere.