Merhabalar size bugün matbaacılıkta bir kitabın oluşumunu anlatacağım fakat tümünü değilde bir kısmını.Kitabın tasarımı ve diğer özellikleri belirlendikten sonra revizyon matbaa tarafından geleneksel olarak bilinen işlemler oluşturuluyor.İşte o örnekler;
Taslak çalışması : Kitabın boyut özellikler,, kullanılacak kağıt türü, renk değerleri vb. özellikler belirlendikten sonra, kitaba girecek yazılı ve görsel unsurların sırasını, yerini belirten ve tipo grafik öğelerin kullanımına ilişkin (yazı puntosu, karakteri) fikir verecek bir çalışma yapılır. Bu yapılacak ön çalışma tabiiki işin başlangıcı bile değildir fakat bu çalışmalar kitabın en temel taşlarını oluşturur.Kağıt özellikleri olsun, boyutları olsun hep önemlidir.
Dizgi,tashih, grafık : Taslak çalışması işleminden geçmiş olan bir kitabın şimdi oluşturulacak ortamında düzenlemesi gerekir.Bunun için bilgisayarlar ile kitabın içeriği dil bilgisi kuralları ile düzenlenerek hazır hale getirilmesi işlemine dizgi diyoruz. Dizgi işlemi bittikten sonra yapılması gereken görsel çalışmalar (fotoğraf, resim, renk vb.) belli ilkeler belirlenerek görsellik katılması işini ise grafik tasarım adını veriyoruz. Tasarım işinden geçtikten sonra grafike eklendikten sonra kitap sistemden geçirilierek hatlarını vs. düzeltilerek hazır hale getirme işine ise tashih ismini veriyoruz. Tashih bölümünde ise müşteri veya müşterilerin fikirleri göz önüne alınarak belirli düzenlemeler yapılır bunun için ise tabiiki bilgisayar ortamı kullanılır ve organize matbaacılık yapılır.
Ne uzun yazı girdim ama değil mi ? İşte revizyon şirketide aynı özellik ve kriterleri kullanarak insanlara hizmet veriyor.Eğer sizde kitap bastırmak istiyorsanız lütfen tıklayınız.Buyrun link; Revizyon.com.tr ile organize matbaacılık, hadi kolay gelsin site bak üçüncü sıradasın bu yazıdan sonra ikinci sıra sana yakışır.