Türkiye'nin en açıklayıcı ve kaliteli Notebook yedek parça web sitesidir.

Film : Sayfanın şeffaf görünümü

Etiketler: ,

Daha önceki matbaacılık aşamaları yazımda kitap yazımındaki ilk aşamaları anlatmıştım şimdi ise devamı nitelğinde bir yazı yayımlayacağım.Ve bu bölümde sayfanın şeffaf görünümü yani filmi anlatacağım.Evet başlıyoruz lütfen takip ediniz çünkü özgün ve kaliteli bir yazıdır kendisi.


Film: Tasarımdan geçtikten sonra dizgisi ve diğer detayları hazırlanmış temanın şimdi ise baskı zamanı gelmiştir. Baskıya geçmeden önce tüm sayfaların baskısı göden geçirilmelidir.Bunun için ise matbaadaki kalıplarıyla beraber gözden geçirilir. Baskı kalıbının hazırlamak için ise tüm sayfaların şeffaf görünümü gereklidir.İşte bu olaya film diyoruz ve fotoğraf yani grafik görselliği bulunmayan kalıplara aydınger adını veriyoruz.Şimdi ise sıra çıkışa geldi, çıkış için şeffaf kaıtlarımızın yazıcıdan ters görüntüsünü almak gerekir.Bundan sonra ise mantoj kısmı geldi, diğer yazımda ise bundan bahsederim belki.Kalın sağlıcakla sayın revizyonistler.


Şimdi ise yarışmanın durumundan bahsedelim, şuan itibariyle üçüncü sırayız ama neden birinci olmadığımızı anlayamıyorum.Revizyon ile organize matbaacılık brnckvvtmllttrhaberi kelimmesini googlede aradığımız zaman sitemizin üçüncü ilk 2 sitenin arkasından geldiğii görürsünüz.